Actueel nieuws

i.v.m. de toenmalige coronamaatregelen een jaar later dan gepland

Koningschieten 2019

KONINGSCHIETEN BIJ SCHUTTERIJ DE MILSBEEK

Op een van de laatste mooie nazomerdagen hield Schutterij de Nilsbeek haar traditionele koningschieten op zaterdag 14 september.

Bij de jeugd streden de zusjes Anne en Lotte Schoofs voor de titel jeugdkoningin. Na het afschieten van kop en vleugels lukte het Lotte om bij het 41ste schot de restanten van de houten vogel beneden te krijgen.

Tegelijkertijd streden 24 volwassenten gingen om de kop en vleugels van hun vogel. Na het kaalschieten gingen 7 koningskandidaten verder voor koning. Uiteindelijk lukte het Mariet Hendriks de vogel er af te schieten: Konigin 2019.

Aansliutend begonnen de Milsbeekse carnavalsclubs de Diepenkikkers en Gries en nie Wies aan hun intussen ook traditionele kikkerschieten. Zij streden om de titel Kunning en Alde Kunning. Het is Paul Beelen gelukt de eerstgenoemde titel te bemachtigen. Zijn vader Gerrie Beelen werd Alde Kunning. De Dikköpkes schieten op een ander moment voor de titel Kunninkske.

Herna werden alle koninginnen en kuningen gehuldigd met saluutschoten afgevuurd door Wim Roosengarten van het gilde uit Heijen, waarna de receptie en het koningsbal een aanvang nam.

.

S.V. De Milsbeek Nederlands Kampioen 2018

Zondag 24 Juni j.l. vertrok een viertal leden van onze vereniging naar Nuenen om deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap Wipschieten Opgelegd.

Als twintigste korps begonnen we aan de “beruchte 12”. Vóór ons had nog geen enkel viertal 12 punten weten te schieten. De eerste 12-punter werd door ons geschoten. Ná ons schoot alleen St. Joris Udenhout de eerste 12 punten vol. Bij de volgende ronde wisten onze schutters als enige de 12 punten weer vol te schieten. Direct na de eerste kampronde was het dus al beslist. Ons viertal, bestaande uit: Raymond van der Meulen, Chris van der Meulen, Niels Thomassen en Richard Straatman, is Nederlands Kampioen! Mannen, gefeliciteerd!

Verder scoorden op het onderdeel Personeel Raymond nog een 7e prijs en werd Niels 10e.

Na 33 jaar is de titel weer in Milsbeek en mogen wij volgend jaar het Nederlands Kampioenschap organiseren. Zet maar vast in je agenda: Zaterdag 22 Juni 2019 NK jeugd. Zondag 23 Juni 2019 Nederlands Kampioenschap opgelegd wipschieten. Locatie: Teelebeekstraat 60, 6596 CK Milsbeek

2017

Koningschieten bij Schutterij De Milsbeek 2017

Tom Straatman nieuwe jeugdkoning en Wilmie Otten nieuwe koningin.

Bij het op zaterdag 9 september gehouden koningschieten bij schutterij De Milsbeek is het Wilmie Otten gelukt de titel van koningin 2017 binnen te halen. Na het eraf schieten van kop en vleugels probeerde een tiental schutters de romp van de houten vogel naar beneden te halen.

Bij het 62e schot was het zover en vielen de restanten omlaag.

Bij de jeugd gelukte het Tom Straatman om voor de eerste keer jeugdkoning te worden.

Hierna begonnen de carnavalsverenigingen Gries en Nie Wies en de Dikköpkes aan het zogenaamde Kikkerschieten. Het is Herm ten Haaf bij de ouderen en Juul Derks bij de jongeren gelukt om respectievelijk Alde Kunning en Kuningske te worden. Helaas waren de Diepenkikkers niet aanwezig waardoor de titel van Kunning vacant bleef.

Alle hoogheden werden hierna geëerd door het afschieten van een aantal saluutschoten, uitgevoerd door Wim Roosengarten van het Heijense gilde.

Na de prijsuitreiking volgde de receptie waarbij alle koningen en de koningin werden gefeliciteerd door de aanwezige leden, familie, gasten en bevriende gilden uit Milsbeek, Middelaar, Heijen en Well.

IMG_0175

Wipschieten kogelvangers

Wipschieten kogelvangers